13-09-07

Houtduif (bosduif) (Columba palumbus)

bosduiven grote duifHoutduiven of in de volksmond (bosduiven) genoemd broeden het liefst in bossen, parken en tuinen. Ze bouwen slordige nesten van takken en nu en dan rolt er gewoon een ei van het nest. Houtduiven leggen 2 eieren. Na het uitbroeden voederen zowel de man als vrouw de jongen.De jongen missen in de eerste zomer de witte halsvlek.