08-04-08

De wilde eend (Anas platyrhynchos)

wilde eenden2wilde eend4 De wilde eend is een veel voorkomende vogel in Europa.De wilde eend een van de meest voorkomende soorten eenden. De lengte is ongeveer 50cm en de spanwijdte ongeveer 90cm. Een volwassen eend weegt een 1 kilo. Het mannetje is kleurrijk met een glanzend groene kop, een witte halsband, een bruine borst en gekrulde zwarte veren.Het vrouwtje bouwt een nest in het lange gras,of in een holte. De acht tot tien eieren broedt ze uit in 4 weken.De wilde eend komt voor in stad en platteland in vijvers, moerassen.