01-10-15

Het nieuws van de dag.

Het nieuws van de dag.
 
Wordt u ook gebeld door Microsoft helpdesk? Het zijn oplichters. Vertel ze in Engels dat u ze even doorverbindt met uw technische service. Laat de telefoon dan gewoon liggen... of, als u direct van ze af wil, ga verder met de volgende mededeling: This is Eric Van den Domme department cybercrime Dutch (of Belgium) national police, how can I help you? Ik garandeer u, dit telefoontje gaat niet lang duren.
 
Bouwfonds Investment Management (IM) gaat niet verkocht worden. De verbeterde marktsituatie maakt dat de Rabo nu geen noodzaak meer ziet tot verkoop. Het bouwfonds beheert een portefeuille ter waarde van ruim zes miljard euro.
 
Het pensioenfonds Zorg en Welzijn wil 3 miljard van haar vermogen gaan investeren in hypotheken van haar achterban. Ze willen zo'n 3000 hypotheken per jaar in de markt gaan zetten.
 
De nieuwe bedrijfsspreuk voor Volkswagen is wat meer realistisch dan de oude: "Volkswagen, we hebben schijt aan je gezondheid!"
 
Bijna rechtstreekse oorlog tussen de VS en Rusland. Rusland heeft namelijk 'in overleg met Assad' een bondgenoot van de VS in Syrië aangevallen. De VS is nu natuurlijk 'not amused' omdat dit een rechtstreekse provocatie van Rusland is en hoe ga je daar nu mee om. Rusland is hier de VS gewoon een beetje aan het dollen. Je moet er de lol maar van inzien. Overigens deed Turkije recent hetzelfde. Ik neem dan ook aan dat de Russen het Turkse kunstje slechts gekopieerd hebben. De zaak loopt behoorlijk uit de hand in Syrië en de kans bestaat dat ineens iedereen naar iedereen begint te schieten.
 
Het is weer zo ver in de VS. Het geld voor de Federale overheid is weer op en nu moet een tijdelijke wet de overheidsdiensten open houden. Er is nu voor 10 weken geld.
 
Als je data aan Achmea wilt afgeven, dan krijg je korting bij deze verzekeraar. Het wordt steeds duidelijker dat gegevens over uw gedrag veel geld waard zijn. Achmea wil deze winst wel met de verzekerden delen.
 
Delta en Eneco moeten splitsen. Dit zal zeer waarschijnlijk inhouden dat deze bedrijven binnen afzienbare tijd door kapitaalkrachtige buitenlandse bedrijven overgenomen gaan worden en dat hun inzet richting duurzame energie dan nog slechts een actie voor de buhne zal worden. Een uitstel van de splitsing was waarschijnlijk verstandiger geweest. Helaas voert Nederland al tientallen jaren niet zo'n verstandig energiebeleid... als je al van beleid kan spreken.
    
  

De commentaren zijn gesloten.