23-05-13

De hazelmuis ( Muscardinus avellanarius )

hazelmuis,30, gram,nest,

De hazelmuis is een enkel in Europa levend knaagdier uit de familie van de slaapmuizen (Gliridae). Het is één van de kleinere soorten slaapmuizen. De kleur is oranjebruin aan de bovenzijde, en geelwit aan de onderzijde. De keel en borst zijn wit. De staart is lang en zeer dichtbehaard.De snuit is vrij kort, met lange snorharen,zo drie centimeter.Een volwassen hazelmuis is zes tot negen centimeter lang. De staart is bijna net zo lang als het dier zelf, 5,5 tot 8 centiemeter. De hazelmuis weegt 15 tot 30 gram, maar wordt zwaarder in de aanloop naar de winterslaap, tot zo'n 43 gram Een volwassen hazelmuis is zes tot negen centimeter lang. De staart is bijna net zo lang als het dier zelf, 55 tot 80 millimeter. De hazelmuis weegt 15 tot 30 gram.

 

De commentaren zijn gesloten.