27-08-11

De duizendknoop (polygonaceae)

polygonum,rood,sterke,grondbedekker

De duizendknoop de bloemkleur bloemkleur  is purperrood en de  bloei tijd is bloemkleur  is purperrood en de  bloei tijd is van julie tot september.De bladeren zijn donkergroen,en de plant meet ongeveer 50cm hoogte.De plant is geschikt voor tuinen die meer in het zuiden liggen,van wege dat ze een zonnige plaats nodig heeft,ook een beetje schaduw is niet mis.Ook niet op arme grond planten,anders wel de moeite waard om ze hebben.Ze is wel mooi opdat het eindelijk een grondbedekker is. 

22-08-11

Kroonwikke (Corona varia)

kroontje,giftig,plaatselijk,paarden,voeder

Kroonwikke is een vaste plant die familie is van de vlinderbloemen.De plant is in Belgie heel plaatselijk te vinden,en verder in gans Europa,maar in bepaalde landen wordt de plant als voedergewas  geteeld.Opgepast,de plant is giftig voor paarden door de aanwezigheid van nitroglycosiden.  

09-08-11

De cyclaam ( hederifolium )

cyclaam,rose,donkerrose,knol,droge,bol

De cyclaam ( hederifolium ) is te vinden van Frankrijk tot in Italie.Deze soort is verwilderd in Frankrijk tot in Engeland.De cyclaam bloeit van augustus tot september.De bloemen zijn meestal geurloos,en rose met een donkere mond.Mooi zijn de witgetekende bladeren,die na de eerste bloemen te voorschijn komen.Hier zijn de knollen gefotografeerd voor een aqarium waar uitsluitend stekelbaarsje in rond zwemmen. 

 

01-08-11

Nelleke is mee om ons werk te kontroleren!

nelleke, werk,kontroleren,wit,bruin

Nelleke is met ons mee,om planten te onderzoeken,snuffel de snuffel! Nelleke weet meteen als de plant in de tuin staat! Hier zegt ze tegen mij, reuk onbekend,je kent de plant niet,en ze staat niet in onze tuin !Want ons hondje heeft hogere studies gedaan,tot zelfs op het vierde verdiep! ze is een snugger hondje, ze weet zelfs het uur dat wij gaan eten! 

De hengel (melampyrus pratense)

hengel,wit,geel,helmkruidfamilie,bermen

De hengel is een plant uit de helmkruidfamilie.De hengel bloeit met bloemen wit van buiten en geel van binnen, en dat van mei tot september en sterft af aan het eind van de zomer.Vanaf julie vindt de verspreiding van het zaad plaats waarschijnlijk met behulp van mieren.Hengel komt voor in open bossen,bosranden en wegbermen met bomen.Hengel groeit meestal heel plaatselijk in groepen en is in Belgie heel zelzaam te vinden.