22-07-11

De tripmadam ( Sedum reflexum )

tripmadam,gelebloem,vetplant,europa

De tripmadam,is een overblijvend vetkruid.De soort komt in het wild onder andere in Belgie en Nederland voor.De bloemstengels worden tot 35 cm hoog.Voor de bloei heeft deze stengel de neiging te knikken,tijdens de bloei staat deze rechtop.De talrijke bloemen staan dicht op elkaar gegroepeerd aan het uiteinde van de bloeiende stengels.De felgele kroonbladen zijn half maal zo lang als de kelkbladen.De bloeiperiode loopt van juini tot augustus.

21-07-11

De spinnenwebhuislook ( Sempervium arachnoideum )

simpervivum,gebergten,spineweb,vetplant

De spinnenwebhuislook ( Sempervium arachnoideum ) is een plant uit de vetplantenfamilie.Het vlezige blad is grijsachtig groen.De doorsnede van een bladrozet is circa 2 cm.De plant dankt zijn naam aan de spinnenwebachtige beharing. De vlezige bladeren en de beharing zijn natuurlijke aanpassingen om zuinig te zijn met water.De plant groeit van juli tot september. De bloem is roodachtig roze, stervormig en ongeveer 1,5 cm in doorsnede.Verwante soorten komen in Europese gebergten voor.De meeste hebben roze bloemen,maar er zijn ook soorten met gele bloemen.Het is een geliefde sierplant die vaak op vensterbanken gezien wordt.

 

05-07-11

Deze parende ligusterpijlstaartvlinders.

parende,nachtvlinders,zeldzaam,boersma

Deze parende ligusterpijlstaartvlinders kreeg ik toegezonden door een Nederlandse natuurliefhebber!Onze natuurvriend vond deze op een ijzerenhek de hele dag ( 30-06-2011 ) Bij een zekere Bert die in Kollum Nederland woond.Zo heb ik die vlinder op mijn natuurblog geplaats.Dank u Bert,en groetjes daar ver in Nederland.