21-03-11

Deze uitheemse (Prunus mume beni-chidori)

Prunus mume beni-chidori.JPG

19-03-11

Deze uitheemse (Prunus mume beni-chidori)

foto 2.JPG

Deze uitheemse (Prunus mume beni-chidori) vindt je in de bossen van West-China. De prunus heeft massa's van
 geurige, karmijn-roze, bloemen. In het vroege voorjaar, enkele weken voor het verschijnen van een aantal bloeiende Japanse sierkersen. De lekkere geur van amandelen kan soms worden opgemerkt vanaf een behoorlijke afstand. De bladeren wanneer ze zijn ontstaan ​​zijn lichtgroen in het voorjaar en in zomer en showt de boom kleurrijke abrikozen roze tinten in een goede,warme herfst.Een mooie bloeiende tuin boom.

07-03-11

Het Kroontjeskruid.

kroontjeskruid.JPGkroontjeskruid 2.jpg

Kroontjeskruid (Euphorbia helioscopia) is een plant uit de wolfsmelkfamillie. Het is een onbehaarde plant die 10-50 cm hoog wordt. De soort komt voor op bouwland of braakliggend terrein. Door de kleur van deschutblaadjes ziet de plant er geelachtig groen uit.

De plant heeft een cyathium dat bestaat uit een aantal mannelijke bloemen met een meeldraad en een vrouwelijke bloem omgeven door een omwindsel dat ovaal en geelgroen is.De bloemen vormen een scherm met meestal vijfschermstralen.Daaronder bevinden zich meestal brede schutbladen.De bloeitijd is van mei tot september.De bladeren zijn evenals de schutbladen omgekeerd eirond. Bij de steel zijn de bladeren smaller en aan de top zijn ze getand.Kroontjeskruid heeft een gladde doosvrucht die bruine zaadjes bevat.

 • Duits: Sonnen-Wolfsmilch
 • Engels: Sun Spurge
 • Frans: Euphorbe réveille-matin
 • De Clematis

  clematis.JPG

  clematis 2.jpg

   

  De Clematis is een geslacht van overwegend klimplanten uit de ranonkelfamilie.Sommige soorten zijn kruidachtige planten. Ze komen op gans de wereld voor in de gematigde zones, en in de tropen en in gebergten. De soorten uit de gematigde streken zijn bladverliezend, maar die uit warme streken zijn groenblijvend.De meeste soorten zijn in het vlaams alleen als Clematis bekend.In Europa komen de bosrank   (Clematis vitalba) en de Italiaanse Clematis (Climatis viticella) voor,terwijl er drie soorten in Noord-Amerika voorkomen.De planten worden gekenmerkt door haar vier tot acht bloeiende kelkbladeren, en de ontbrekende kroonbladen.De middelmatig tot sterk groeiende klimstruiken bereiken een hoogte van twee tot zes meter.