22-06-10

Het duifkruid (scabiosa columbaria)

scabiosa columbaria !scabiosa columbaria 2Het duifkruid is een vasteplant uit de kamperfoelie groep. De soort staat als zeldzaam en zeer sterk afgenomen.Het kruid komt voor in Europa op verlaten plaatsen.De cultivars van duifkruid worden in de tuin gebruikt. Duifkruid komt tussen het gras voor op matig vochtige en kalkrijke gronden.De plant wordt van 25 tot 60 cm hoog. De onderste bladeren zijn liervormig en hebben een eironde eindlob. De verdere bladeren zijn fijner gedeeld en een paar maal veerspletig.Duifkruid bloeit van juli tot september met roodachtig lila, soms witte bloemen die tot 3,5 cm breed hoofdje zijn gerangschikt. Duits: Zwergscabiose, Taubenskabiose - Engels: Pincushion Flower, Small Scabious - Frans: Scabieuse colombaire.

13-06-10

Het havikskruid (Hieracium)

havikskruidx x x xhavikskruid xxx Hier het havikskruid in de ondergaand zon ! Het is een geslacht uit de (Asteraceae). Er zijn vele veel soorten die moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. De planten groeien voornamelijk op beschutte plekken, zoals in bossen verwilderde tuinen enz.Het is een mooie plant met zijn orange bloemen,ook gele hier in de tuin, ze zaait zich gemakkelijk uit,en een maal dat ze in je tuin staat blijft ze in je tuin wel soms op andere plaatsen ! Er zijn ook soorten met enkel haartjes of enkel kliertjes.

06-06-10

Wel hier zie je een gedeelte van mijn nieuw tuin.

MIJN NIEUWE TUIN XMIJN NIEUWE TUIN  XXWel hier heb je een gedeelte van mijn nieuwe tuin.Deze is 10.000 m2 of wel een hectare groot.Zelfs van op vijfkilometer er vandaan, werkt uw gps niet meer! En de variatie planten en bloemen die er in staan is uniek.