21-01-10

Mooie antieke plateau ( opdienblad )

platauAntieke opdienblad die heel mooi versiert is met bloemen gezichten!

17-01-10

Wat zijn dat mooie spinnen !

spin 1spin 2

13-01-10

Het Lieveheerbeestje (Coccinellidae)

draaienbijna vleugels openHier licht het kevertje op zijn rug.De kerver doet alle moeite om hen te draaien,maar zonder dat de kever hem hem kan vastgrijpen lukt dat niet,daarom maar vliegen dan zo gaat het perfekt,maar nu is het kevertje noch te zwak.Maar na wat moeite lukt het te vliegen, dat ziet je op de twede foto.

Lieveheersbeestje (Coccinellidae)

kijk naar mij (1024 x 768)op zijn rug xxxLieveheersbeestje zijn leden van de tot de kevers behorende familie Coccinellidae.Ze zijn gekend door een ronde, zelfs vaak halfbolvormige vorm met korte pootjes die net als de kleine antennen onder het dek en nekschild kunnen worden ingetrokken. Ze hebben vaak rode, gele, witte en zwarte kleuren en zijn vaak gestippeld.De grootte van de Belgiese soorten ligt tussen 2 en 8 mm; in Nederland komen een zestigtal soorten voor. De kevers en de larven zijn roofdieren van bladluizen,die vaak worden beschermd door mieren vanwege hun zoete afscheiding, maar er zijn ook lieveheersbeestjes met een plantaardig eten.De meeste lieveheersbeestjes leven ongeveer een jaar. Het aantal stippen zegt dus niets over de leeftijd. De kleur en de vlekken op de dekschilden spelen wel een belangrijke rol bij het op naam brengen van de verschillende soorten lieveheersbeestjes

12-01-10

De fruitvlieg (Drosophila melanogaster)

vliegje 2vliegje...De fruitvlieg is een klein vliegje uit de orde tweevleugeligen. Er zijn vele andere soorten fruitvliegen, maar deze is veruit de bekendste soort vanwege het veelvuldige gebruik van de vlieg voor laboratoriumexperimenten. Een reden hiervoor is dat de fruitvlieg eenvoudig op een suikerbevattende voedingsbodem te kweken is. Nog een voordeel van het kweken van fruitvliegjes is dat mannetjes gemakkelijk van vrouwtjes te onderscheiden zijn. Een mannetje heeft namelijk een zwarte stip op zijn achterlichaam en een vrouwtje heeft een puntiger achterlichaam. De fruitvlieg is 3 tot 4 mm groot, de huid is geelbruin en hij leeft van levende gistcellen die voornamelijk in rottend fruit en groente te vinden zijn.

08-01-10

De Spingstaarten (Collembola)

parasiet 1parasiet 2De Spingstaarten zijn een klasse van zespotigen. Hoewel alle van de springstaarten,die allemaal monddelen hebben die in een buidel binnen de kop liggen. Lijken volgens recent onderzoek van de collembola toch niet nauwer verwant is met de andere groepen dan met de insecte sterker nog, de collembola lijken minder aan de insecten verwant dan de meeste schaaldieren (Crustacea)

05-01-10

Supermacro foto van het pissebed.

parasiet xxpissebed xinformatie pijl .Wat je hier ziet is een gewoon pissebed op zijn rug gefotografeert, maar wel ongeveer vijfhonderd maal vergroot.Wat ik niet wist dat deze dieren ( want het zijn geen incekten,maar vallen wel onder de kreeft achtigen.Deze diertjes hebben noch altijd kieuwen waar mee ze zuurstof uit de lucht halen.

02-01-10

Kleine springspin (carrhotus xanthogramma vrouw)

Carrhotus xanthogramma vrouw xCarrhotus xanthogramma vrouw xxDit spring spinnetje is maximum 3mm lengte,ze zien heel goed in het donker,en springt op haar prooi. De waarschijnlijke naam is carrhotus xanthogramma en is denkelijk het vrouwtje. Driehonderd maal vergroot .