29-12-09

Spinnen nestje in supermacro gefotografeerd,kijk naar de lucifer in berhouding tot rest!

spinnetje 0spinnetje 1Hier heb ik noch veel bij te leren,wat ik hier doe is wel super moeilijk.Vergelijk het nestje,de eitjes,het spinnetje,tegen over de lucifer.

12-12-09

De winterjasmijn (jasminum nudiflorum)

Jasminum nudiflorumwinterjasmijn (1024 x 768)De winterjasmijn is een van de vroegstbloeiende heesters.De heester bloeit van december tot en met februari, op dan nog bladloze donkergroene stelen van tweejarig hout, met heldergele bloemen. De heester is afkomstig uit China, hij groeit daar op rotsachtige bodem en stelt zeer weinig eisen aan de grond.De heester is zeer geschikt om opgebonden te worden om als leiplant tegen een muur te laten groeien. De kans op verwildering wanneer hij vrij staat is tamelijk groot, omdat doorbuigende twijgen die de grond raken makkelijk wortelen.

09-12-09

Het sneeuwklokje.

snueewklokje 1 (1024 x 768) xsnueewklokje 2 (1024 x 768)xxinformatie pijl .Het sneeuwklokje in supermacro gefotografeerd.

06-12-09

Super macro ( pissebed)

pissebed xpissebed xxHier super macro fotos van het pissebed,ook weer een expirement.

De natuur in het miniatuur.

PADDESTOELTJES 1PADDESTOELTJES 2Elfen bankjes in het het miniatuur,kijk naar de tandenstoker,dan heb je een idee hoe groot ze maar zijn! Dit zijn tot nu toe allemaal testen!

02-12-09

Het duizendblad (achillea millefolium)

duizendblad xDUIZENDBLAD  XHet duizendblad heeft zijn naam te danken aan het veerdelige blad, waardoor het lijkt of het uit zeer veel kleine blaadjes bestaat. De plant komt algemeen voor in europa en heeft een typische geur.De planten met roze bloempjes worden ook in de siertuin gebruikt.De geslachtsnaam is afgeleid van achilles, die duizendblad met zijn legers meenam.De plant wordt tot 50 cm hoog en vormt ondergronds wortelstokken. Het duizendblad bloeit van juni tot november met wit tot roze bloempjes. Soms komen planten met rode bloempjes ook in het wild voor. De bloeiwijze bestaat uit een schermvormige tros.Gewoon duizendblad komt voor op braakliggende terreinen. De plant kan goed tegen droogte

01-12-09

Viburnum... die nu Bloeit...

viburnumheesterDe trosjes bloemen van deze viburnum bestaan uit bloempjes van ongeveer 7mm doorsnee,de andere foto is in super macro gefotografeerd! De bloempjes zijn ongeveer tweehonderd maal vergroot !