07-10-09

De Heilige Antonius. (klik info,geluid aan)

H Antoneinformatie pijl .In katholieke kringen wordt Antonius aangeroepen om verloren zaken terug te vinden,door de Antonius te aanroepen en er stellig in te geloven dat de heilige man je zal helpen! Als het voorwerp of je geluk of eender wat is terug gevonden moet men de Heilige Antonius bedanken. De teunisbloem is naar hem vernoemd omdat die rond zijn feestdag 13 juni bloeit. In Hamont-Achel België wordt Sint Antonius van Padua vereerd sedert 1493. Tijdens de Franse revolutie werd de plaats van verering, het klooster van de Franciscanessen in het Catharinadal, vernield. Het beeld van de heilige werd gered en overgebracht naar de parochiekerk. Elk jaar op de zondag na de dertiende juni (naamfeest) wordt het beeld even teruggebracht naar het Catharinadal. Het gaat gepaard met een processie en een ommeganck die een historisch en een religieus gedeelte bevat. In de namiddag is er een spontaan dorpsfeest in een verkeersvrij centrum.Hier bij wil ik de H. Antonius bedanken,wat voor wonderbare dingen hij reeds deed voor mij,en noch zal doen,want ik geloof muurvast in die Heilige.Deze afbeelding is 30cm doorsnee, en is gemaakt in email in 1901.

Commentaren

Als je hem overal voor mag bedanken
dan is het voor de regen
zo noodzakelijk voor de natuur!
saartje of ank
jij mag kiezen!

Gepost door: saartje | 07-10-09

Reageren op dit commentaar

Interessant Guido, weer wat geleerd! Ik heb zelf Teunisbloemen in mijn tuin en geniet erg van de heerlijke geur! Ze gaan zeer snel open in de shcemering en trekken heel veel motvlinders aan, een erg waardevolle plant!

Groetjes van Paulien
http:home.hetnet.nl~pvandeburgt/

Gepost door: Paulien | 15-10-09

Reageren op dit commentaar

Ja Guido ik geloof ook steevast in Antonius omdat mijn leven een enorme ommekeer gekregen heeft ,heb moeilijke tijden meegemaakt en Antonius heeft me erdoor geholpen
nu altijd nog krijg ik hulp !!!!! Lieve groetjes Rietje :-)

Gepost door: Rietje | 15-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.