29-08-09

De mannelijke hopplant (humulus lupulus)

mannelijke hop xmannelijke hop x xDe hop is een tweehuizige plant,de mannelijke en de vrouwelijke bloemen zitten aan verschillende planten.Omdat de bereiding van bier met behulp van hop de aanwezigheid van zaad moet worden voorkomen,is in Belgie de teeld van mannelijke planten verboden.Men gebruikt uitsluitend de vrouwelijke bloeiwijzedie als ze rijp zijn,op kleine denneappels lijken en in september worden geoogst.Na droging vallen de halsklieren,die het hopmeel bevatten van het bloembekleedsels af. Dit hopmeel wordt aan het bier toegevoegd

De vrouwelijke hopplant (humulus lupulus)

vrouwelijke hop 1vrouwelijke hop 2 2informatie pijl .De vrouwelijk hopplant is een tweehuizige plant,de mannelijke en de vrouwelijke bloemen zitten aan verschillende planten.Omdat de bereiding van bier met behulp van hop de aanwezigheid van zaad moet worden voorkomen,is in Belgie de teeld van mannelijke planten verboden.Men gebruikt uitsluitend de vrouwelijke bloeiwijzedie als ze rijp zijn,op kleine denneappels lijken en in september worden geoogst.Na droging vallen de halsklieren,die het hopmeel bevatten van het bloembekleedsels af. Dit hopmeel wordt aan het bier toegevoegd.De plant is vrij algemeen aan heggen en loofbossen,op voedselrijke,en vochthoudende grond.

24-08-09

Onbekende plant !

plant xplant xxxDeze plant heb ik nooit eerder gezien,wie weet wat ?

22-08-09

Het zwarteweeskind ?

het zwarte weeskind xhet zwarte weeskind xHier een foto van een nachtvlinder,waar van ik de pop gevonden heb in een zitmaaier! Jammer dat ik de pop ook niet gefotografeerd heb.Ik ben gaan na zoeken wat de naam van die nachtvlinders is,maar de vlinder determinren is super moeilijk tussen duizende andere.Waarschijnlijk het zwarteweeskind ???

16-08-09

Kattedoorn ( Ononis spinosa spinosa)

stalkruid stalkruid 22 De kattedoorn is een plant uit de vlinderbloemenfamilie. Ook wel gedoorndstalkruid genoemd. De heesterachtige plant is behaard en wordt van 40 tot 70 cm hoog. Ze hebben liggende stengels, die klierachtig behaard zijn en je moet opletten van de vele doorns. De plant komt voor op zandgrond, het kan een mooie rotstuinplant zijn Het blad is eivormig en fijngetand en behaard.Deze plant is zeer zelzaam !!! deze foto wordt vervangen .De plant bloeit van juni tot september en de bloemen staan in de bladoksels. De bloem van het kruipend stalkruid is roze en is 1,5 tot 2 cm lang. De stelen zijn kort en toegespitst. De kelkbuis is sterk behaard en bezit vijf lange tanden

12-08-09

De grote lisdodde (typha latifolia)

grote lisdodde xgrote lisdodde xxDe grote lisdodde is een plant uit de lisdoddefamilie. Het is tot een twee meter hoge plant van oevers en vochtige plaatsen, met lange grote bladeren, en een bruine aar aan het uiteinde van zijn stengels. De plant bloeit van juni tot juli met de mannelijke aar, die meestal direct boven de vrouwelijke lichtbruine aar staat, waaraan de bloemen zitten.Als de vrouwelijke aren rijp zijn worden ze zwartachtig bruin.De grote lisdodde is een zeer algemene plant en komt voor aan waterkanten in zeer voedselrijke plaatsen.

09-08-09

Een paar fotos van echte vrienden Rita & Rony !

Rita & Rony 1Rita & Ronny 2 (919 x 672)Doorgezonden van echte vrienden,zo maar ! Bedankt lieve mensen,je krijgt bijden een dikke knuffel ...Guido...

08-08-09

De schijnpapaver (meconopsis cambriaca)

schijnpapaver xschijnpapaver xyyDe schijnpapaver is een plant uit de papaverfamilie die ook als sierplant wordt gebruikt. Het is de enige soort uit het geslacht (meconopsis) die in Europa voorkomt.De vindt plaats is op vochtige beschaduwde plaatsen.De schijnpapaver bloeit van van van mei tot juli,met tot 7cm grote bloemen, die helder geel of orange zijn. De vrucht is een smal omgekeerde doosvrucht.

04-08-09

Wij eten allen te veel vlees ?

We eten met zijn allen veel te veel vlees en daardoor wordt er zeer onvriendelijk (zeg maar beestachtig) gefokt. Een vleesfokker is al lang geen boer meer maar vleesfabriekant zonder enig greintje van gevoel in zijn donder te hebben, het is voor hem alleen maar bisenis. Daar werken wij (de vele vleeseters ) met zijn allen aan mee.Wij hadden het vroeger niet breed en kregen lang niet alle dagen vlees, maar we waren nooit ziek en zijn er ook groot mee geworden !

02-08-09

Het vlasleeuwenbek (linaria vulgaris)

vlasleeuwebekje xvlasleeuwebekje 2 yHet vlasleeuwenbek is een algemeen voorkomende, overblijvende plant uit de weegbreefamilie. De plant komt voor in heel Europa.De planten lijken als ze nog niet bloeien veel op jonge vlasplanten. De plant kan tot 90 cm hoog worden en bloeit in trossen aan de stengeltoppen van juni tot eind september met gele bloemen. Het masker,dat is de welving van de onderlip die de opening van de bloem afsluit, is meestal oranje, soms lichtgeel.De zaadproductie is zeer groot en kan meer dan 30.000 zaden per plant bedragen.

Je moet het maar zien !

eendjes xs avonds xOm van te dromen,en zeggen dat alles kapot en verwoest wordt door al die (Oerdomme) zogezegde groenen in de regering !!!