29-10-08

De Echte guldenroede (solidago virgaurea)

echte guldenroede 11GULDENROEDEDe Echte guldenroede is een vaste plant! Deze plant wordt vrij zeldzaam,en staat op de lijst van beschermde planten.De plant is in gans Europa te vinden,maar de mooie plant wordt tot 90 cm hoog.De echte guldenroede bloeit van juli tot de herfst met gele bloemen, de tot 10 mm lange lintbloemen steken buiten de hoofdjes.

28-10-08

Een witte mus !

WITTE MUS 22 (929 x 618)Wie heeft ooit in zijn leven een echte witte mus gezien? het is geen albino met rode ogen,wel degelijk een een witte mus,eenspeling van de natuur denkelijk ?

Koninginnenkruid ( Eupatoriumis cannabinum)

leverkruid 1leverkruid 22Koninginnenkruid is een plant uit de asterfamillie. De soort wordt wel tot 150cm hoog, de plant groeit op vochtige plaatsen, bijvoorbeeld aan waterkanten,maar hier in wallonie is de plant bijna in ieder bos te vinden.De plant ook wel soms het leverkruid genoemd,wordt in overvloet bezocht door allerlij incekten en vlinders die voor de bestuiving zorgen.

27-10-08

De Kerkuil (tyto alba)

kerkuil2kerkuil22De Kerkuil is zeer wijd verbreid en komt in alle landen voor met uitzondering de pool gebieden. Zoals alle andere uilen is de kerkuil ook een roofvogel Het vrouwtje iets zwaarder dan het mannetje. Deze uil is ongeveer 35 cm groot en hij leeft in steden en dorpen,als het nacht is gaat de kerkuil op zoek naar kleine knaagdieren. Tijdens de jacht vliegt hij vooral laag over de grond. Boomholten, ruïnes, schuren en kerken worden als uit gekozen om hun nest te bouwen.

Het wordt hier de moeite waard !!!

rotsenDeze prachtige rotsen liggen te wachten op de afwerking van een nieuwe vijver,waar er tevens een watermolen ( drie meter doorsnee ) zal draaien om het water naar een hoger gelegen vijver te pompen,ik maak er iets unieks van,daar ik niemand nodige heb om mijn idees uit te werken,dat kan je hier op mijn blog zelfs zien aan die kiosk die ik zelf gemaakt heb,even als de watermolen die reeds op mijn blog te zien is!

24-10-08

Zo zou het moeten zijn !!!

YYYYYYYYYY (1004 x 654)2222Wie rijd er mee met deze kinderen,deze genieten teminste van de natuur,inplaats van hun bezich te houden met allerlij stomme spelletjes,en een van de rotste vindingen ! De GSM die in fijte een een kleine microgolfoven is aan hun kinderhersens !!! Ze praten van die die GSM palen,die eindelijk honder maal minder schade aanbrengen,dan de gsm waar de straling honder maal groter is dan bij die GSM palen !!! De straling van de GSM moet tenslotte ook die palen berijken ??? Maar hier worden de mensen bedrogen en belogen, vanwegen het grofgeld die deze trusten er mee verdienen !!! De GEZONDHEID van de mens staat maar op de tweede plaats,of in het geheel niet.

21-10-08

De Wittekwikstaard (Motacilla alba)

witte kwikstaartkwikstaartDe Wittekwikstaard is een zangvogel uit de familie kwikstaarten.de vogel wordt ongeveer 15 cm groot.Reeds gans de dag is de vogel hier bijna tegen de ramen aan het vliegen op zoek naar incekten,die denkelijk hun jongen aan het voeden zijn.

De vliegenzwam (Amanita muscaria)

De vliegenzwam (Amanita muscaria)De vliegenzwam in zijn begin stadium gans wit,maar het kost tijd om de zwam op het juiste moment bij te houden.Om alle vijf fotos te zien,klik rechts op datum - 10 - 2008 ..

De vliegenzwam (Amanita muscaria)

De vliegenzwam (Amanita muscaria)De vliegenzwam ongeveer ongeveer 24 uur later.

De vliegenzwam (Amanita muscaria)

de_vliegenzwam2Terug 24 uur later,als je plots voor de zwam staat is hij een indrukwekkend pracht ! Een echt natuurjuweel.

De vliegenzwam (Amanita muscaria)

blogDe vliegenzwam is een opvallende paddenstoel die ook veel in Nederland voorkomt. Het eten ervan kan leiden tot vergiftigingsverschijnselen maar de ernst hiervan valt meestal mee.de paddestoel is het best te vinden in een zanderig berken bos.

17-10-08

De vliegenzwam (Amanita muscaria)

vliegenzwam De zelfde vliegenzwam een tijd later,hier laat de zwam zijn sporen vliegen,en binnen kortetijd blijft er niets meer van dat natuurjuweel niets meer over.Ga rechts naar datum 10 - 2008 om de vijf fotos te zien.Deze volgorde zie je niet veel !