20-03-08

De huismus (Passer domesticus)

huismus 1huismus2De huismus is een kleine zangvogel. Die eet voornamelijk van zaden en insecten, de zang van de vogel is niet zeer uitgebreid, het beperkt zich doorgaans tot getjilp. De huismus beweegt zich vliegend of wippend voort. De mus blijft doorgaans rond dezelfde plek wonen.Het mannetje is duidelijk te onderscheiden van het vrouwtje, omdat de eerste zwarter en bruiner getekend is.En hier een mussenest en wat voor een mussenest,er ligt een wit gespikker eitje bij,een speling van de natuur,of een eitje van een ander vogeltje,ik zelf heb er geen idee van!

11-03-08

Narcissen !!!

narscissen 2Zo heb ik er jaren geleden eens vijftig kilo gekocht voor een prik,en ja nu staan er veel hoor,prachtig voor in een mooie tuin.

02-03-08

Levendbarende hagedis (Lacerta vivipara)

hagedisje3Hier het eerste hagedisje dat ik te zien krijg van dit jaar,het diertjes is supersnel zeker niet te fotograferen in de wildernis,daarom heb ik het gevangen,om te kunnen fotograferen.Er bij zit er een soort pissebed ( Armadillidium vulgare) familie aan de pissebedden,maar deze is kleiner en rold zich direkt op.