26-02-08

De voorjaars helmbloem (Corydalis solida)

voorjaars helmbloemkleinvoorjaars helmbloemDe voorjaars helmbloem is bijna niet te onderschijden van de holwortel,de holwortel is inderdaad hol van binnen,en de helmbloem niet, je moet ze bijna naast elkander zien om verschil te ontdekken,een mooi speciaal plantje voor de wilde tuin,hier staan ze allebij.

Ruwe robijnen !!!!!!!!!!

deze3kleinWat het is geen idee,maar ik vindt het wel,een soort zwam die er uit ziet als ruwe robijnen !!!

De meerkikker ( Rana ridibunda)

de%20meerkikker222De meerkikker is een van de grootste inheemse kikkers, De soort is meestal groen en sterk aan water gebonden; als de kikker op het land komt blijft hij in de buurt van de vijver Bij het minste of geringste springt de kikker er weer in, om een aantal minuten later voorzichtig weer op te duiken. De lengte is maximaal 17 centimeter, en hiermee is het de grootste van oorsprong in Europa levende soort.De groene kikker kent een grote variatie in kleur en patroon en is meestal donkergroen tot bruin gekleurd, soms met enkele lichtere groene strepen en meestal is een lichtere streep op de rug aanwezig.

14-02-08

De klaver vreter (Orobanche minor)

klavervreter2De klaver vreter is een parisitaire vaste plant en staat op de Belgiese rode lijst van planten als zeldzaam. Hij kan het beste worden onderscheiden van andere planten aan de gastplant en aan de kleur van de stempel. De klavervreter parasiteert vooral de klaver en andere vlinderbloemigen. De roze-bruine stengels bereiken een hoogte van 30cm.Voor een natuurliefhebber is het de moeite om deze plant eens onder de loep te nemen,zie foto hier onder.

De witte klaver (Trifolium repens)

witteklaver4De witte klaver het is de bekenste soort die voorkomt in graslanden, op gazons en in wegbermen. De lange stengels liggen op de grond waar op de knopen wortels komen. De toppen staan opgericht. De plant kan tot 50 cm lang worden,de witte klaver wordt ook als voederplant gebuikt.Soms komen er planten voor met vier deelblaadjes, het zogenaamde klavertje vier dat de vinder geluk zou brengen je moet er maar in geloven.

10-02-08

Watermolen !!!

watermolen 2Hier zie je de watermolen die ik twee jaar geleden gemaakt heb.Onze drie grote vijvers liggen telkens met een hoogte verschil van 60cm,deze watermolen zal gebruikt worden om de vijver met het laagste waterpijl naar de vijver het met het hoogte waterpijl te pompen,deze zal overlopen naar onze ronde vijver die 60cm lager ligt,en terug zal deze rondevijver overlopen naar de laagste vijver.Pas op dat is geen speelgoedje,de doorsnee is 3 meter !!!

09-02-08

De safraan crocus !!! klik op de foto !!!!

croc_10Hier wat uitleg over de safraan crocus !!! klik op de foto....

01-02-08

Papaver Oriëntalis)

deze2papaver2Bijde papavers zijn kultivars van de opium-papaver die vooral in oosterse landen wordt gekweekt waarbij het melksap een groot percent opium bevat.Deze papavers zijn cultivars,de planten zijn opium vrij,de zaden worden gebruikt als maanzaad voor op de broodjes.De tuinpapaver wordt speciaal gekweekt voor zijn fraaie bloemen.