31-01-08

thulbachia violance

thulbachia violance 4De ene of de andere vijverliefhebber heeft deze moeras plant mee gebracht,zeker niet inheems,maar riekt sterk naar look,en is heel taai, ze bloeid zeker acht maanden aan een stuk,maar verdere uitleg vindt ik er niet over !!!

30-01-08

De veldgentiaan (Gentianella campestris)

gentiaanklein De veldgentiaan is een eenjarige plant.De plant komt voor op matig vochtige tot vrij droge, kalrijke grond in grasland en duinvalleien. De plant is wettelijk beschermd ze staat als zeer zeldzaam en zeer sterk afgenomen.Je kan je de plant in heel wat kwekerijen aanschaffen zo heb ik ze ook gekochtin een Belgiese wilde planten kweekerij.

29-01-08

Hoe mooi op de wereld !!!

2 vijverHoe mooi in de tuin de zomerse vijver,die bruist van het leven,met uitsluitend karperachtige vissen er in,al zitten er honderden karpers in, de onderwater planten groeien sneller dan ze kunnen eten.

26-01-08

De gewone veldbies (Luzula campestris)

veldbies2De gewone veldbies is een vaste plant die in Belgie en Nederland overvloedig voorkomt. Het is een zodevormende plant met korte wortelstokken en wordt ongeveer tot 30cm hoog. De plant is aan de voet verdikt. Het blad doet grasachtig aan en heeft lange, witte haartjes,de plant bloeit van maart tot mei.Ze komt voor op droge tot matig vochtige, zure grond in schrale graslanden, in bermen en heide.

25-01-08

De Schoenlappersplant (bergenia )

schoenlappers plant4De Schoenlappersplant is inheems in centraal Azie.De planten hebben een spiraalvormig geplaatst bladrozet met bladeren tot 35 cm lang en 15 cm breed. De roze bloemen groeien in een bijscherm.De bergenia cordifolia purpurea is de meest bekende tuinplant van zijn soort.Met zijn hartvormige bladeren die winterhard zijn en verkleuren tot bruinrode bladeren,zeker is dat de schoenlappersplant een mooie plant is.

24-01-08

Onze KIOSK !!!

kiosk vijver2Ik ga jullie vrienden eens doen watertanden,straks zien onze drie grote vijvers er terug zo uit !!! met in het midden onze kiosk waar je tien treden naar boven kan en er zitplaatsen zijn voor natuurliefhebbers die eens komen zien, maar er de ganse dag blijven plakken, om er de vijvers te bewonderen,de vissen te zien zwemmen, de kikkers horen kwaken de vogels te horen zingen wilde platen zien bloeien enz !!!

23-01-08

Straks de moeite waard !!!

deze2 Natuurliefhebbers die eens komen zien, maar er de ganse dag blijven plakken, om er de vijvers te bewonderen,de vissen te zien zwemmen, de kikkers horen kwaken de vogels te horen zingen wilde platen zien bloeien,honderden vlinders die rond fladderen,en een gezellige babbel met een wijntje,eigen brouwsel natuurlijk mmmmm...

17-01-08

Welriekende salomonszegel (Polygonatum odoratum)

welriekend salomonszegelWelriekende salomonszegel,de bloemen van de welriekende salomonszegel zijn ongeveer de zelfde als de gewone salomonszegel,maar versprijden een een zoetachtige geur, de klokvormig bloemen zijn witachtig van kleur. Ze zijn in groepjes van twee, soms alleen, gegroepeerd. De bloeitijd van deze tot 40cm hoge plant valt van mei tot in juni. De plant is ook kompakter dan de gewone zegel.De kantige stengels en bladen zijn lichtgroen van kleur en gebogen.

14-01-08

De gewone Salomonszegel (Polygonatum multiflorum)

salemonszegel ..salemontszegel !De gewone Salomonszegel is een giftige vaste plant. De plant komt in gans Europa voor en wordt ook als snijbloem gekweekt en in de siertuin gebruikt.De plant wordt tot 60 cm hoog en heeft tussen de bladeren een ronde stengel die overhangt. De bladeren zijn langwerpig.En elk jaar valt de oude stengel van de wortelstok af en wordt het volgende jaar op de verlenging van de wortelstok een nieuwe stengel gevormd.De gewone salomonszegel heeft vrouwelijke en mannelijke bloemen en bloeit in mei tot juni met hangende, witte bloemen die een groen puntje hebben

Hier een van ons vijvers !!!

vijver2Hier een zomerse vijver,met een vijftigtal soorten moeras en waterplanten,deze plas heeft een doorsnede van twaalf meter en heeft een inhoud van vijfenvijftigduizend liter water,met duizende niet plantenetende vissen er in ,en waar er nimmer dode vissen in liggen !!!

Ja ik droom !!!

onze oprit2Ja ik droom al terug naar onze zomerse oprit,en een zomerse tuin.Wat is de echte niet verknoeide natuur mooi,hier wordt nimmer gesnoeid,hier gaat de natuur gewoon haar gang.Een maal in het jaar worden ganse bomen verwijderd,want toen wij ze er negen jaar geleden planten waren ze een grote duim dik,nu zijn sommigen vijtien cm dik,en er staan er ongeveer tweeduizend. Machtig je bent in een echt bos,met water moeras struiken vogels,kikkers en noem maar op !!! Een biotoop op zijn eigen !!!

11-01-08

Wildemanskruid (pulsatilla vulgaris)

blogEen mooie plant dat wildemanskruid.Reeds nu begint ze te bloeien,en in Belgie is de plant vrij algemeen op grazige plekken met een kalkbodem.De dichtbehaarde stengels zijn vergroeid tot een kraag onder de bloem.Ik vindt het een prachtige plant.

09-01-08

De Bosrietzanger (Acrocephalus palustris)

bosrietzanger3jongen bosrietzager2 De Bosrietzanger is een zangvogel die een van de mooiste liedjes zingt van alle vogels.Er is bijna geen verchil tussen de bosrietzanger en de kleine karekiet. Ze vershillen vooral door de zang. Hij heeft minder schorre tonen en meer heldere fluittonen dan de kleine karekiet. Hij broedt op andere plaatsen dan de kleine karekiet, maar meer in vochtige ruigte zoals ik het vogetje hier vond in de wilde planten groei van een vijver.De bosrietzanger is ook een trekvogel.