25-12-07

De Staartmees (Aegithalos caudatus)

staartmees2De Staartmees is een zangvogel uit de groep staartmezen.De vogel behoort niet tot de familie van echte mezen.De staartmezen vormen op zich een eigen familie. Ze worden ongeveer 14 cm groot en ongeveer even groot als de koolmees. De staartmees komt voor in bosrijke omgevingen,zoals hier in de tuin en bijna altijd in de omgeving van water. Ze bouwen bolvormige nesten met een ingang aan de voorzijde. Staartmezen hebben een klein lichaam met een zeer lange staart.De zang bestaat uit korte kreten en roepgeluiden.

De commentaren zijn gesloten.