30-11-07

Egeltje dood gevroren.

egeltje 2Een paar dagen geleden zag ik dat Egeltje rondsnuffelen denkelijk op zoek naar eten,maar verder heb ik er niet meer aan gedacht,tot ik het gisteren dood vond in ons bos.Ik heb het onderzocht en en ben tot de konstatie gekomen dat het beestje dood gevroren is.Nu zit ik met de vraag waar komt dat egeltje plots vandaan,normaal zijn er hier veel,maar deze zijn reeds in winterslaap.

100 maal en meer !!!

klein roodborstjeHier sta je in ons badkamer voor het raam,en kijk je naar buiten,ik moet het je niet vertellen,je ziet het het zelf,een echte wildernis tot tegen het venster.Buiten op deze tienmeterhoge Den zit een roodborstje dat kost wat kost binnen wil,eerst dacht ik dat het vogeltje wilde vechten tegen zijn evenbeeld,maar niets is minder waar, het vogeltje wilde zo wie zo binnen,gans de dag tegen het glas aan vliegen tot het dood moe is en met zijn bekske open zit te blazen, en dan herbegint het, hier ziet het vogeltje mij omdat mijn fototoestel tegen het raam staat,en om het beestje te stoppen laten we het rolluik neer,maar word het rolluik op ge trokken het is precies of het roodborstje het riekt, want geen vijf minuten later is het daar terug.Zo hebben we verleden jaar het zelfde probleem ge hadt met een staart meesje.

29-11-07

Zogezegt Wilde zaden.

mengelmoes van wilde zaden 4Een mens laat hem eens verleiden aan een doos wilde zaden,maar wat zit daar allemaal in !!! Wie kent deze witte blauwachtige bloemen,zeker niet inheems,maar wat ???

18-11-07

Kopergroenzwam (Psilocybe aeruginosa)

paddestoelen 3Zo staan er hier in de tuin een groep of tien van die Kopergroenzwammen,schijnbaar is het de giftigte zwam die er bestaat,en zo een groep te zamen is wel de moeite om ze eens te bekijken.

16-11-07

Groene specht (Picus viridis)

groene specht kleinDeze mooie vogel is hier een dagelijkse bezoeker,je hoord de groene specht toe komen,en je hoord hem ook vertrekken.Meestal zit hij op de grond te scharelen,soms uren aan een stuk kan je de vogel bezig zien,want schijbaar door dat het hier spiegelglas is zien de vogels niet binnen.Ieder maal dat de vogel vervliegt hoor je zijn typis geluid van kjuu kjuu kjuu !!! zo weet je iedere maal waar hij geen vliegt.

De knopherik (Raphanus raphanistrum)

wilde radijs 3De knopherik is meestal te vinden op zandige akkers,en wordt aanzien als een lastig onkruid.De bloemen kleur is variabel,afhangkelijkvan de standplaats,je vindt de plant van geel naar wit tot roodachtigpaars.De stengels zijn ruw behaard.De hauw heeft meestal acht zaden,deze plant is denkelijk een onder soort van de eetbare radijs.

09-11-07

Wilde pracht.

wilde pracht2Hier terug een willekeurig stukje wilde pracht !!!

Wilde natuurpracht !!!

kleinHier zie je de vijvers volgen elkaar op,de kleine van voor 5000 liter,de grotere er achter 55.000 liter,en als je goed door de struiken kijkt nog verder ligt een vijver van 180.000 liter,kon je nu recht kijken daar staat de kiosk,en noch meer naar rechts over de kiosk ligt terug een vijver van 200.000 liter.Zo is de biotoop hier prachtig zonder nog twee andere vijvers te vergeten,maar die liggen verder af.

08-11-07

Goudhaantje (Regulus regulus)

dere4Hier het goudhaantje,het kleinste vogeltje van Europa.Het was hier op speurtocht in een Den waar van bepaalde takken bijna tegen het venster van ons badkamer liggen.Eerlijk gezegt ik hadt het vogetje noch nooit gezien,maar het was de moeite waard,ik stond er ongeveer een meter van maar het vogeltje was in het geheel niet bang.

04-11-07

De Geleganzebloem (Chrysanthemum segetum)

kleinDeze mooie sterke plant is hier in de tuin van zelf gekomen,deze fotos moest reeds lang op mijn blog staan,maar ik heb noch honderden fotos die ik niet geplaats heb,omdat de webruimte bij skynet te klein is om er de vier jaargetijden op te plaatsen,zo moet ik langs onder fotos verwijderen om er andere te kunnen bij plaatsen !!!

01-11-07

Het nest de vink (Fringilla coelebs)

vinke nest 2Het vinkenest, hier staan meer dan twee duizend bomen zonder de struiken heesters enz, hier wonen honderden vogel,maar toen alles klein was had ik geen probleem om eens nesten te zoeken,maar nu gaat dat niet meer zo,boompjes die we vroeger planten van een paar duimen dik zijn sommige nu 20cm doorsnede en 8 meter tot 10 meter hoog,maar hier heb je een foto van drie jaar geleden.

De vink (Fringilla coelebs)

vink3De vink ook wel botvink genoemd,het is een heel gekende zangvogel waar wedstrijden worden mee gespeeld,wie het meeste lietjes zingt is de winnaar ! In de lage landen is hij de bekendste en meest voorkomende vinkachtige vogel. Zijn zang waarvan de laatste tonen de vinkenslag wordt genoemd, kent vele dialecten.Het moet nu ongeveer trektijd zijn want momenteel krioeld het hier van vinken,honderden, al zijn er hier gans het jaar te horen en te zien.