30-03-07

Muurleeuwebek (Cymbalaria muralis)

muurleewebekje 2muurleeuwebekje2Muurleeuwebek staat nu in volle bloei ! de pant wordt zelzaam omdat oude muren verdwijnen waar het plantje op groeit !!!

Leuk even met bootje varen !!!

19FE5115E-F212-209F-0BD20127CEEB9DBEind goed alles goed !!! de foto is ge maakt van op de Kiosk !!!

00:58 | Tags: kiosk | Permalink | Commentaren (0)

29-03-07

Op terug weg !!!

deze 88Ja die niets doet komt zo geen ongelukjes tegen !!! geladen met een volle emmer kikker eieren, fototoestel pollepel en een deftige scheur in mijn broek op terug weg naar de kant, zie je nu hoe ik er bij zat !!! toen ik probeerde in het bootje te stappen haperde ik aan een nagel en het was kiezen een gescheurde broek of in de vijver vallen !!! maar best dat je de schram niet ziet in mijn bil !!!

De rand van de vijver !!!

deze 77De randen van ons vijvers zien er zo mooi begroeid uit om dat de vijvers hier gemaakt zijn niet met de gewone vijver foelie !!! wel met tapijt dat niet rot en die tien cm water omhoog heveld zodat de planten gewoon door groeien !!!een door denkertje van mij !!!

00:30 | Tags: hevelen | Permalink | Commentaren (0)

Een stukje wilde natuur !!!

deze 66Hier een stukje wilde natuur zoals ik het graag zie !!! gefotografeerd van uit het bootje !!! binnen een paar maanden maak ik van op deze plaats terug een foto en je zal verbaast zijn naar de pracht die je zal zien !!!

00:12 | Tags: prachtig | Permalink | Commentaren (0)

28-03-07

In het midden van de vijver !!!

DEZE 1kikkereieren die hier bij ons in een van ons vijvers altijd langs de zijkanten liggen, liggen nu in de midden van de vijver door dat de zuurstof planten niet naar de bodem zijn gezonken bij gebrek aan koude !!!

Op weg op avontuur !!!

4Op weg op avontuur !!! kikkereieren weg halen en ze fotograferen !!!

23:14 | Tags: avontuur | Permalink | Commentaren (0)

Het rubberbootje ligt klaar.

blog 3Het rubberbootje ligt klaar om kikker eieren er uit te halen,om deze eieren in een andere vijver te deponneren, waar er geen natuurlijke vijanden aan kunnen.Want zelfs kikkers eten soms hun eigen eieren op,wat ik met mijn eigen ogen heb zien gebeuren.

26-03-07

Wit longkruid (pulmonaria alba)

witlongkruid3kleinlongkruid wit3Ik vond dit wit longkruid toevallig in de tuin want het longkruid groeit hier weelig toen ik op een bepaalde plaats witte bloempjes zag staan,ik was wel een beetje verbaast noch nooit gezien,maar het was er en is er nog !!!

25-03-07

Longkruid (pulmonaria)

longkruidHet longkruid begint nu al te bloeien,de kleurige bloemen vallen op. Ze bevatten tinten van blauw tot roze. oudere bloemen bepalen het effect van tweekleurigheid het doet vermoeden dat de plant met twee verschillende kleuren bloeit.

23-03-07

Smal longkruid (Pulmonaria montana)

smalbladig longkruidkaukasis 1Het smal longkruid is een plant uit de familie der Ruwbladigen . De plant staat op de Nederlandse Rode Lijst van planten als niet meer aanwezig. in België is ze zeldzaam. ook in Frankrijk en duitsland is het een zeldzame plant van weiden en bossen.deze soort verschilt van het bekendere gevlekt longkruid doordat de wortelbladen langwerpig tot lancetvormig zijn. de voet van het blad versmalt zich geleidelijk in de bladsteel, terwijl er bij het gevlekt longkruid sprake is van een hartvormige of iets afgeronde voet, die zich geleidelijk in de bladsteel versmalt. de stengelbladen zijn zittend, en vaak niet of onduidelijk gevlekt.

20-03-07

Grote karper !!!

kaperOnze grooste karper of koi !!!! niemand weet schijnbaar wat het echt is !!! deze is 70 cm lang en is zeer kalm !!! in tegenstelling tot andere karper zijn deze schuw!!! het is een rode vis met zwarte vlekken !!!

15-03-07

Sleedoorn (prunus spinosa)

sleedoorn 2sleedoorn2Het is een mooie heester die sleedoorn,in de lente zijn tere witte bloemen.Hier staan zeker een twintigtal sleedoorns,en schijnbaar maken sommige vogels er graag hun nestje in, want de heester heeft veel scherpe doorns.Hier naast staan de de donkerbauwe bessen of pruimpjes die een maal bevroren,een lekkernij voor de vogels zijn.

13-03-07

Kikker eieren van de bruine kikker !

kikkereierenbruine kikker xxHier zie je kikker eieren van de bruine kikker,en een paar fotos hier onder, een foto van padden eieren! Niet gemakelijk om fotos te maken van op een rubberbootje,en hier ziet je van eitje tot larve en hoe kikkereieren er werkelijk uit zien.De andere foto is het kikkervrouwtje,die haar eitjes noch moet leggen.

09-03-07

Padden en padde eieren ( bufo bufo)

padden blogpadden ieren 2Deze padden eieren heb ik speciaal voor de natuurliefhebbers uit de vijver gehaald en op een stuk glas gelegd om echt eens het verschil te tonen tegen over kikker eieren !!!! dan plaats ik die hier boven !!!

07-03-07

De slanke sleutelbloem (Primula eliator )

blog 101slanke sleutelbloem 2De slanke sleutelbloem is niet de mooiste,maar wel de sterkste plant van de drie. hier in de tuin staan er honderden,deze mooie plant zaaid gemakkelijk uit,ieder jaar staan er bij op de onmogelijkse plaatsen.Ook hier buiten de tuin staan er vele plaatsen.

05-03-07

Wilde narcis (narcissus pseudonarcissus)

blog 11De geslachtsnaam is een verwijzing naar de schone jongeling Narcissus uit de Griekse mythe, die verliefd werd op zichzelf toen hij in het water van een bron keek (zie geschiedenis). Er zou ook een verband bestaan met het Griekse woord ‘narke’ dat bedwelming betekent, waarschijnlijk naar de overweldigende zoete geur van de plant,plaatselijk algemeen van grasland en vochtige loofbossen !!!!!

02-03-07

Crataegus (persimilis) pruniflora

113CCF61C-D9A1-1173-E3DAB68A2333904Fwilde pruimen333De kruising tussen de meidoorn en de wilde pruim het is een zeldzaamheid maar ze bestaat. Deze bomen hebben ook stekels maar niet in vergelijking met de echte meidoorn. Deze pruimpjes staan hier in drie kleuren : rood - geel en blauw, soms scheuren de takken af door het gewicht van de pruimpje die heel zoet zijn.