21-12-06

Zegekruid (Nicandra physalodes)

blogIk had reeds een paar dagen geleden twee van die lantaarns af getrokken en binnen gelegt,maar door omstandigheden is de groene bes rot.

Zegekruid (Nicandra physalodes)

blogNu begint de plant haar bladgroen te verliezen en komen er mooie kerstversieringen te voorschijn, die naar ik ondervond hele sterke omhulsels zijn,een blauwe led er in of rode of groene,en je hebt de mooiste kerstversiering die je kan denken !!!

Zegekruid (Nicandra physalodes)

blogEen paar weken geleden stond de plant er nog zo bij,ik volg de plant op de voet !!!!

Zegekruid (Nicandra physalodes)

nicranda Het zegekruid is eenjarige en tot 80 cm hoge plant die van de nachtschadefamilie is. Het is de enige soort in het geslacht Nicandra. De klokvormige bloemen zijn lichtblauw die over gaat naar wit,de bloem is maximum 4 cm groot. Na de bloei in de periode van juni tot september ontstaat er evenals bij de echte lampionplant een lampion van kelkbladen met daarin een grote bruine bes. De bloemen bloeien meestal maar 1 dag.Drie fotos hier boven!

14-12-06

De Keizerlibel (Anax imperator)

18122180D-0E41-E5F5-7CFC0E998A394177Maar door het fotograferen kwam er noch iets anders dat ik overzien had,als je de libel goed bekijkt ziet ie een soort eitjes er op en tussen zitten,dus mijn gevolgtrekking is die libel is in een spinneweb terecht gekomen,ooit zo een libel in je handen gehad,je bent verbaast hoe veel macht zo een incekt heeft,volgens mij is de spin gevlugt,na veel gefladder is de libel gestorven,en dan heeft hij een bezoek gekregen van de een sluipwesp of iets wat ik niet weet !!!!!!

De Keizerlibel (Anax imperator) 

blogIk vond deze libbel in een spinneweb,en voorzichtig heb ik de de wep of het grootste gedeelte er van weg gehaald,de libel is op gedroogd en ligt hier op zijn rug maar !!! lees verder hier boven !!!!!