29-11-06

Zebramossel ( Dreissena polymorpha)

mosselsEen toevallige oude man die er voor bij wandelde wist mij te vertellen dat die hoop schelpen die daar lagen het gevolg was dat er bij laag water vele mosseltjes boven komen te staan waar ze daar afgetrokken en mee genomen worden door de ratten die ze onder de bescherming van de brug daar op peuzelen.En ik geef graag toe hier hebben ze mij de oplossing gegeven mijn dank daar voor ( http://www.natuurwetenschappen.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=1217&mode=&order=0&thold=0)

Zoet watermosselen !!!!!!

zoetwater mosselenJa ik heb hier in een verlaten kanaaltje iets ontdekt waar ik niet direkt weet waar ik aan toe ben,nog nooit gezien,het ziet er precies uit als zee mosselen,ze zijn maar een vierde zo groot maar anders identiek,deze hoop schelpen is zeker twee kruiwagens groot,een half emmertje heb ik er uit gehaald om te kunnen fotograferen,hier boven meer !!!!!!

20-11-06

Gewone zwavelkop (Hypholoma fasciculare)

105F3DE0F-94C3-A634-7641A9DF98ADA4CFVan in het voorjaar tot in de winter is deze plaatjes zwam te vinden op stronken van naald en loofbomen.

17-11-06

Bosspitsmuis (Sorex araneus)

SpitsmuisIk vond deze dode bosspitsmuis in onze tuin en ik heb mij afgevraagt waar aan het diertjes gestorven is,maar bij nader onderzoek is het diertjes gestorven van honger,want ze gebruikt zo veel energie dat ze na drie uur zonder voedsel sterft.

13-11-06

Een soort honingzwam (Armillaria gallica)

paddestoel blogMaar bij mijn opzoekingen kom ik zo veel tegenstellingen tegen dat ik er niet meer uitkom,een iets is zeker het is een honingzwam en dat hij giftig is weet ik ook,maar de rest ???????

07-11-06

Panteramaniet (Amanita pantherina)

2

06-11-06

Witte kluifjeszwam (Helvella crispa)

kluifjes zwam.2De witte kluifjeszwam ziet er uit als een hondekluif en behoren tot de zakjes zwammen,aan de gegroefde steel en de merkwaardig gevormde hoed is deze soort die veel voorkomt te herkennen,op open plekken in bossen en parken.

03-11-06

Prachtige afbeelding.

blog tekeningEn wat kreeg ik te zien op de boom een prachtige af beelding waar vele kunstenaars een voorbeel aan hebben.

Gewone pissebed (Oniscus asellus)

blog pissebeddenIk haal een stuk schors los en wat valt er naar beneden duizende pissebedden zeker een halve emmer vol.Hier ziet je maar een beetje van die dieren, ik had dat noch nooit gezien en tegen dat ik mijn fototoestel klaar had was zeker drievierde verdwenen,hier ziet je maar een restje.

01-11-06

Kogelhoutskoolzwam (Daldinia concentrica)

soort zwamAan de voet van deze boom vond ik deze zwam,de kogelhoutskoolzwam,eerder een zeldzame zwam,noch nooit gezien en was onbekend voor mij !!!

Het leven in en rond een dode popelier !!!!!

dode  popelierAls je er oog voor hebt wat je alle maal vindt achter de schors en rond een dode popelier, hier ziet je zelfs een vlinderpop achter de schors en kijk u maar naar de volgende fotos !!!!!