29-09-06

Bleek nestzwammetje (Cyathus olla)

1F91F13B2-DF36-BA35-2800D0C0E5327E71Deze hele kleine paddestoelen zijn vaak ook heel mooi om te bekijken.deze soort groeit meestal op rottend hout,door een windstoot vliegen de eites er uit waar ze later open bartsten en de sporen vrij komen.

27-09-06

Landkaartje (Araschnia levana)

kleine ijsvogel vlinder 1Landkaartje (Araschnia levana) is een dagvlinder uit de familie Nymphalidae, de vossen, parelmoervlinders en weerschijnvlinder.Het landkaartje komt in grote delen van europa algemeen voor en heeft als leefgebied de bossen en bosranden. De waardplant van de rupsen is de brandnetel.Bijzonder aan deze vlinder is dat er twee vormen zijn. De eerste generatie in het voorjaar is oranjerood met zwarte vlekken terwijl de zomergeneratie zwart is met een witte band.

26-09-06

Soort duizenpoot (Haplophilus subterraneus)

duizendpoot Deze duizendpoot was heel snel, moeilijk te fotograferen en ongeveer 12 cm lang hij zat onder een rol jutte ,maar er zat onder de rol jutte nog iets,een ganse bol wormen of larven ter grote van een vuist maar ik laat die foto wel zien!!!!!!

23-09-06

Koninginnepage (Papilio machaon)

koninginnepage 2koninginnepage (836 x 672)De Koninginnepage is een van de mooiste inheemse vlinders.De eerst vlinders die uit de pop komen hebben altijd een bleker kleur dan de later uitkomend vlinders.De koningspage is in mijn ogen noch mooier,maar deze is hier wel heel zeldzaam.Op de twede foto een later uitgekomen vlinder,geler van kleur,zelfs de vorm van de vlinder kan van land tot land heel wat verschillen tonen.Om pop en rups en vlinders te zien,ga rechts naar datum 09 - 2006.

16-09-06

De pop van de koninginnepage.

Hier de pop van de koninginnepage, bij mijn weten zijn bijna alle poppen groen,deze is een soort grijs,wat ik wel weet dat de vlinder die hier uit komt groter is dan deze uit de groene poppen!!!!!!!

De gedaante verwisseling.

Hier ziet u hoe de rups van de koninginnepage van gedaante verwisselt,de zelfde rups van de foto hier onder.

Rups van de Koninginnepage(Papilion machaon)

Hier de dik gevreten rups van de Koninginnepage op haar lievelings plant venkel.

10-09-06

Venkel (Foeniculum vulgare)

venkelVenkel (Foeniculum vulgare) Met zijn dichte paraplu van kleine mosterdkleurige bloempjes en zijn doordringende geur van anijs,verchilt venkel van alle andere wilde planten.Het is de geliefkoosde waardplant van de koninginnepage om er eitjes op te leggen.

Leverbloempje (hepatica nobilis)

lever website2Het Leverbloempje is een plant in de ranonkelfamilie.Ze komt voor in de bossen van het noordelijk halfrond, maar niet in nederland of belgie voor, maar het wordt wel aangeplant.En als zoveel planten van de bosbodem is het een voorjaarsbloeier.

Wilde Cichorei (Cichorium intybus)

Deze plant de voorloper van de gekultiverde,is op vele paatsen te vinden ,nochtans de mensen zien haar schoonheid niet,ze wordt bij de boeren als lastig onkruid aan zien.

05-09-06

Lijsterbes (Sorbus aucuparia)

lijsterbes 2 In de zandige, bosrijke streken is de wilde lijsterbes in de natuur een algemene soort en aangeplant groeit hij bijna overal.Een lekkernij voor vele vogels in de winter.

kleine watersalamander (Triturus vulgaris)

Deze salamander is hier dagelijk te zien in onze verwilderde biotoop,echt prachtige die diertjes,tot nu toe hebben wij drie soorten.

01-09-06

De kleine vos (Aglais urticea)

De kleine vos een van de meest voorkomende vlinder in onze streken.